Statement (in Swedish) regarding the video Calm before the storm

Hej.

Ett kort uttalande med anledning av de reaktioner och kommentarer vi har fått på vår video till låten “Calm Before the Storm”.

Sommaren 2015 skakades Sverige av det brutala mordet på 17-åriga Lisa Holm. Vi som många andra följde nyhetsrapporteringen och händelseutvecklingen och berördes starkt av Lisas öde, speciellt som vi själva är föräldrar.

Vi skriver musik om saker som sker i samhället och som berör oss, och därför skrev vi “Calm Before the Storm”. Musikvideon har nu uppmärksammats i sociala medier och i media och vi har förstått att många har blivit illa berörda av den. Därför vill vi understryka att vår intention aldrig var att såra någon, utan att föra fram hur fel det är att sådana här saker händer i vårt samhälle. Vi skrev inte den här låten på något annat vis, eller med något annat mål, än någon annan av de låtar vi har skrivit under femton år som band.

Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat och hoppas att de kan se att vår intention var god.

Vidare har vi beslutat oss för att skänka alla intäkter från denna singel ‘Calm before the storm’ till Lisa Holms Minnesfond. Du som läser detta kan också donera på BankGiro 5002-0197

Oskar ‘Ozo’ Cedermalm
Niklas ‘ Dango’ Källgren